Dodela podsticajnih sredstava u oblasti stočarstva

Bez autora
Jun 14 2011

Gradska uprava grada Beograda raspisala je konkurs za dodelu podsticanih sredstava u oblasti stočarstva na teritoriji grada Beograda u 2011. godini. Podsticajna sredstva mogu se koristiti za nabavku kvalitetnih steonih junica holštajn-frizijske rase, u cilju unapređenja govedarske proizvodnje i bolje snabdevenosti tržišta grada mlekom i mlečnim proizvodima. Pravo na korišćenje podsticajnih sredstava, koja se dodeljuju kao namenska i bespovratna, u procentualnom iznosu od 75 posto od cene koštanja kvalitetne steone junice, pod uslovima utvrđenim ovim konkursom ima fizičko lice – nosilac poljoprivrednog gazdinstva, koje ispunjava sledeće uslove: da ima registrovano poljoprivredno gazdinstvo na teritoriji grada Beograda, koje se nalazi u aktivnom statusu, da ima prebivalište na teritoriji grada Beograda, da poseduje najmanje tri, a najviše deset umatičenih grla goveda u sopstvenom zapatu i da poseduje odgovarajući objekat za uzgoj goveda koji se nalazi na katastarskoj parceli na teritoriji grada Beograda, a koja je u vlasništvu podnosioca prijave.

Dodelu podsticajnih sredstava u oblasti stočarstvaGradska uprava grada Beograda raspisala je konkurs za dodelu podsticanih sredstava u oblasti stočarstva na teritoriji grada Beograda u 2011. godini.

Podsticajna sredstva mogu se koristiti za nabavku kvalitetnih steonih junica holštajn-frizijske rase, u cilju unapređenja govedarske proizvodnje i bolje snabdevenosti tržišta grada mlekom i mlečnim proizvodima.

Pravo na korišćenje podsticajnih sredstava, koja se dodeljuju kao namenska i bespovratna, u procentualnom iznosu od 75 posto od cene koštanja kvalitetne steone junice, pod uslovima utvrđenim ovim konkursom ima fizičko lice – nosilac poljoprivrednog gazdinstva, koje ispunjava sledeće uslove:

  • da ima registrovano poljoprivredno gazdinstvo na teritoriji grada Beograda, koje se nalazi u aktivnom statusu;
  • da ima prebivalište na teritoriji grada Beograda;
  • da poseduje najmanje tri, a najviše deset umatičenih grla goveda u sopstvenom zapatu;
  • da poseduje odgovarajući objekat za uzgoj goveda koji se nalazi na katastarskoj parceli na teritoriji grada Beograda, a koja je u vlasništvu podnosioca prijave.

 

Prihvatljivi trošak po ovom konkursu je nabavka jedne kvalitetne steone junice, holštajn-frizijske rase, starosti 25 do 30 meseci, perioda steonosti 5 do 7 meseci, telesne mase grla pri preuzimanju minimum 480 kilograma.

Uz prijavu za dodelu podsticajnih sredstava dostavljaju se originali ili overene fotokopije sledećih dokumenata:

  • potvrda o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava (obnovljena registracija za 2011. godinu);
  • fotokopija lične karte;
  • uverenje o poreklu i proizvodnim osobinama grla iz sopstvenog zapata (pedigre);
  • izvod iz katastra nepokretnosti sa podacima o vlasništvu, teretima i ograničenjima (prepis lista nepokretnosti, ako je uspostavljen novi operat, odnosno prepis posedovnog lista, ako nije uspostavljen novi operat), odnosno izvod iz zemljišnjih knjiga (gde nije uspostavljen katastar nepokretnosti), ne stariji od 6 meseci, za katastarsku parcelu na kojoj se nalazi objekat za uzgoj goveda.

Korisnik podsticajnih sredstava je dužan da:

  • 25 posto sredstava od cene koštanja steone junice, u roku od 15 dana od dana zaključenja ugovora, uplati dobavljaču kojeg će izabrati Sekretarijat za privredu u posebnom postupku;
  • steonu junicu za koju je ostvario podsticaj ne otuđi u roku od tri godine od dana isplate podsticajnih sredstava;
  • svu dokumentaciju koja se odnosi na isplatu podsticajnih sredstava čuva najmanje pet godina od dana isplate podsticaja;
  • vidljivo označi na objektu za uzgoj goveda da je steona junica nabavljena podsticajnim sredstvima grada Beograda.

Podsticajna sredstva isplaćuju se nakon izvršene nabavke steone junice, dostavljanja dokaza o uplati sopstvenih sredstava od strane korisnika podsticajnih sredstava (25 posto od cene koštanja kvalitetne steone junice) i izvršene kontrole od strane Sekretarijata za privredu.

Obrasci prijave i izjave mogu se preuzeti sa sajta grada Beograda, www.beograd.rs, ili u prostorijama Uprave za poljoprivredu u sastavu Sekretarijata za privredu u ulici Kraljice Marije br. 1/XVII u Beogradu. 

Prijave se dostavljaju u zapečaćenoj koverti na pisarnicu ili preporučenom poštom na adresu:
 

Gradska uprava grada Beograda
Sekretarijat za privredu
Kraljice Marije 1/17
Beograd

Koverat na prednjoj strani mora da sadrži naznaku “Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti stočarstva – Ne otvarati”, a na poleđini koverte ime, prezime i adresu podnosioca prijave.

Rok za podnošenje prijava je 11.07.2011. godine.

Više informacija o konkursu možete pronaći ovde.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik